3-те най-скъпи сериала, снимани някога

3-те най-скъпи сериала, снимани някога
Източник: iStock/Guliver

Някога телевизионните продукции разчитаха на далеч по-малки бюджети. В по-ново време обаче нещата се промениха и хитовите сериали често "гълтат" милиони за заснемането на един епизод, било заради заплатите на известни актьори, заради специалните ефекти или пък екзотичните локации за снимки.

От сайта The Richest разкриват кои са най-скъпите тв поредици в историята.

3. "Спешно отделение" - 13 млн. долара на епизод


Сериалът се излъчва между 1994 и 2009 г. по NBC, беше популярен и в България. В пика на известността му - 1999 г., продукцията на всеки епизод струва по 13 млн. долара, не на последно място заради увеличените заплати на актьорите.

2. "Игра на тронове" - 15 млн. долара на епизод


Най-успешният сериал на HBO. Последният епизод бе излъчен по-рано тази година, а сериите в седмия сезон са стрували по 15 млн. долара. Сред причините са множеството специални ефекти, както и редицата локации за снимки - Ислания, Хърватия, Испания, Малта. Сериите в шестия сезон пък бяха по 10 млн. долара всяка.

1. "Пасифик" - 21 млн. долара на епизод


Това също е сериал на HBO, макар и не толкова популярен. Става дума за драма от Втората световна война с мащабни бойни сцени. Резултатът бе впечатляващ и спечели овации от критиците.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.