4 алтернативи на YouTube за деца

4 алтернативи на YouTube за деца
Източник: iStock/Guliver

Сайтът за видеосподеляне YouTube не е най-безопасното място в интернет за деца. Там те лесно могат да попаднат на неподходящо за тях съдържание. Трудно е да изолирате детето си от технологиите, затова по-скоро заложете на алтернативни платформи. От MakeUseOf дават няколко примера:

1. Jellies

Вместо да оставяте децата си да си губят времето в гледане на анимации, можете да ги насърчите да учат с приложението Jellies. То е достъпно за iOS, но можете да го намерите в Amazon App Store за Android устройства. Екипът стоящ зад Jellies използва хора модератори, а не машини, за да гарантира на родителите, че децата им няма да попаднат на неподходящ материал. Видеоклиповете са групирани по възрастова група или по тема.

2. Nick Jr.

Популярният детски развлекателен канал Nick Jr. има собствено приложение за деца, което е напълно безплатно и достъпно за устройства с iOS и Android. Освен видеоклипове, тук ще откриете игри и музика за деца.

3. kiddZtube

kiddZtube е приложение, насочено към по-малките деца, в предучилищна възраст. Видеоклиповете, които се показват, са избирани от YouTube. Зад приложението стоят учители, които избират клиповете, проверяват ги и добавят допълнително съдържание – въпроси, допълнителни инструкции или допълнително пояснение. Има и анимации, музика.

4. Kidoodle.TV

Когато отворите приложението, можете да изберете възрастовия диапазон за видеоклиповете, които искате да гледа детето ви. Не се нуждаете от профил, но регистрирането ви дава достъп до родителски контрол. Kidoodle.TV можете да използвате безплатно, но можете да деактивирате рекламите с абонамент.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.