6 направления, в които ще се развият смартфоните през 2017 г.


6 направления, в които ще се развият смартфоните през 2017 г.
Снимка: iStock/Guliver

2392

Смартфоните може и да ни се виждат съвсем усъвършенствани, но има още много посоки, в които те могат да се развиват. Сайтът Network World ни информира какви новости да очакваме от производителите през 2017 г.

1. Дизайн

Ако се доверим на слуховете, които се носят из интернет пространството, то през следващата година ще видим модели смартфони с нов дизайн. Говори се че Samsung ще представи сгъваем смартфон. Lenovo пък вече имат прототип на такъв, който може да се носи като часовник.

2. Процесори

Графиките ще бъдат по-плавни, а приложения ще работят много по-бързо на смартфоните. Qualcomm вече обяви Snapdragon 835, който може да бъде инсталиран в някои премия Android смартфони от топ мобилни компании. Други производители може да изберат за Mediatek Helio X30 чипа, който разполага с 10 процесорни ядра, най-голям брой сред мобилните процесори.

3. Виртуална реалност

Целта на ускоряването на мобилните устройства е да им позволи да стартират приложения за виртуална реалност, които изискват много ресурси. Виртуалната реалност сега е ограничена до няколко телефони като Galaxy S7 на Samsung, но тя ще стигне до по-висок и среден клас телефони през следващата година. Смартфоните с VR ще трябва да имат висока резолюция на дисплеите, за да доставят зашеметяващо визуално преживяване.

4. USB Type-C

2017 ще е годината, в която USB-C ще замени стария microUSB 2.0 порт в Android телефоните. USB-C е изключително гъвкав, освен за зареждане, кабелът може да се използва за свързване на мобилни устройства с периферни устройства – слушалки, HD монитори, флаш памети и външни устройства за съхранение.

5. Жак за слушалки

Все още ще има смартфони с жак за слушалки, но по подобие на Apple, някои производители може да наберат смелост и да го премахнат от устройствата си. Тези модели смартфони ще преминат към използване на Bluetooth слушалки. Това, за съжаление, означава допълнително главоболие по закупуването и зареждането на безжичните слушалки.

6. Бързо зареждане

Смартфоните ще се зареждат много по-бързо с USB-C кабелите. Освен това технологии като Qualcomm Quick Charge 4 ще помогнат на смартфоните да работят в продължение на пет часа след само пет минути зареждане. Тази технология ще достигне смартфони през следващата година.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички