8 начина да познаете дали дрехите са качествени още в магазина

8 начина да познаете дали дрехите са качествени още в магазина
Източник: iStock/Guliver

Омръзнали ви да давате пари за дрехи, които се оказват некачествени? За щастие има някои лесни трикове, чрез които да установите дали облеклото си заслужава сумата още в магазина. Ето кои са те според BrightSide.

8. Проверете качеството на памука чрез мачкане

Вземете плата и го стиснете здраво в юмрук за няколко секунди. Ако тъканта изглежда като смачкана хартия след това, означава, че е била обработена със специален агент, за да запази формата си. Такива дрехи ще започнат да изглеждат като парцали след първото пране.

Стивън Кинг разкри кои са 10-те му любими книги

Една от най-добрите препоръки, които може да получи някоя книга, е тази на писател. По повод своята 10-годишнина, с...

7. Дръпнете плата по шевовете

Качествените продукти имат плътни и дебели шевове. Опитайте леко да издърпате съединените от шева парчета. Ако между тях се появяват дупки, значи държите в ръцете си некачествена дреха.

Изненадваща страна бе избрана за най-красивата в света. Ето и топ 20

Имате ли нужда от вдъхновение при планирането на следващото си пътуване? Почерпете идеи от класацията на туристичес...

6. Избягвайте отворени ципове

Уверете се, че купувате дрехи и аксесоари с метални ципове, чиито краища са покрити с плат: те са най-надеждни и дълготрайни. Откритите пластмасови ципове често се чупят и са знак за лошо качество.

5. Уверете се, че подгъвът е достатъчно широк

Панталоните и полите трябва да имат подгъв до 4 см. Блузите и ризите могат да се произвеждат и с по-малък - около 2 см. Ако няма подгъв или мястото просто е пришито, това не е качествена дреха.

4. Разтеглете плата

Качествената материя ще запази формата си. Ако тъканта губи своята форма, значи сте попаднали на евтини и нискокачествени платове.

3. Обърнете внимание на етикета

Естествените тъкани, като памук, коприна и вълна, са по-издръжливи от синтетиката. Въпреки това дреха от 100% памук може бързо да се свие след изпиране. Ето защо е добре да изберете дрехи с добавка (5-30%) от изкуствени тъкани (вискоза, полиестер, найлон и др.). Те ще ви служат много по-дълго.

2. Уверете се, че шевовете и конците съвпадат

Проверете шевовете и цветовете на конците. Ако те не съвпадат или са направени с конци с различни цветове, това е ясен знак, че този продукт е направен бързо и некачествено. Количеството тук вероятно е приоритет, а не качеството.

1. Проверете копчетата и илиците

Когато производителите правят фалшив или нискокачествен продукт, те често не обръщат внимание на малките подробности. Ето защо трябва да разгледате копчетата и илиците, преди да купите дрехата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.