8 съвета как да спасите колата си от кражба или разбиване

8 съвета как да спасите колата си от кражба или разбиване
Източник: iStock/Guliver

Опитен крадец може да открадне колата ви точно за 20 секунди. Трудно би било да предотвратите това, ако нямате гараж, но от BrightSide все пак споделят няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза. Част от тях са насочени и към това да избегнете разбиване на колата с цел кражба на нещо вътре в нея.

1. Винаги паркирайте на осветено място. Да, това е супер очевиден съвет, но е факт, че крадците по-скоро биха се възползвали от прикритието на тъмнината.

2. Сложете стикер на стъклото, показващ, че имате аларма или друг вид система за сигурност. Професионалистите едва ли ще се стреснат от това, защото имат начини за обезвреждане на алармите, но някой лаик може и да се замисли. Нищо не губите от един стикер.

3. Проверявайте от време на време за прикрепени GPS тракери. Някои крадци слагат такива на колите, които са набелязали, за да проследят ежедневното им движение и да определят най-подходящото време за кражбата.

4. Някои марки са по-таргетирани от апашите в сравнение с други. Според скорошно проучване например такава марка е Toyota. Информирайте се по темата.

5. Ако живеете в къща и паркирате колата си отпред, може да инсталирате фотоклетка или друг вид светлинен сензор наблизо. Така потенциалният крадец ще бъде изненадан от внезапната светлина и това може да го откаже.

6. За да предотвратите разбиването на колата си заради нещо в нея. слагайте по-ценните принадлежности в багажника или под седалките.

7. Покривайте стъклата с тъмно фолио, за да не се вижда какво има вътре.

8. Махайте радиото за през нощта. Доста крадци разбиват автомобили именно заради него.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.