Apple може да започне да произвежда iPhone в Индия

Apple може да започне да произвежда iPhone в Индия
Източник: Getty Images

Технологичната компания Apple е готов да започне да произвежда iPhone в Индия, но иска в замяна подкрепа от правителството на Нарендра Моди, предава Bloomberg.

Мениджъри на компанията от Купертино, Калифорния, трябва да се срещнат с официални представители на властите в Ню Делхи през следващата седмица, за да обсъдят перспективите за създаване на производствени мощности в страната през тази година.

Apple, компанията с най-голяма пазарна капитализация в света, настоява за дълъг списък от финансови отстъпки от Индия, една от най-бедните страни в света. Сред исканията е и 15-годишна данъчна ваканция за внос на компоненти и оборудване, пояснява агенцията, цитирайки пряко запознат с въпроса източник.

„Бихме искали Apple да създаде база в Индия“, казва в сряда Рави Шанкар Прасад, министър на информационните технологии, без да разкрива преговорната позиция на компанията.

Apple иска да стимулира бизнеса в Индия, след като страната с население от 1,3 млрд. души става най-бързо растящият пазар на смартфони, докато продажбите в Китай и САЩ остават непроменени.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.