Булсатком взе лиценз за четвърти мобилен оператор

Операторът отправи ново предложение към ТВ7 за излъчване на програмите ѝ

Булсатком взе лиценз за четвърти мобилен оператор

Кабелният оператор "Булсатком" е получил лиценз за откриване на четвърти GSM оператор, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

За лиценза "Булсатком" е платил 19 млн. лева. Засега не е ясно какви ще са цените, които ще предлага новият оператор, както и какви ще са пакетите за клиент. Мобилната мрежа ще се изгради на етапи - първо в големите градове и основните пътища на страната, съобщават от bTV.

В момента в България действат три мобилни оператора - Vivacom, Mtel и Globul. По данни на КРС те осигуряват на всеки българин средно по 1,5 телефонни номера.

Междувременно стана ясно, че "Булсатком" са предложили на ТВ7 да разпространява програмата на телевизията и на канала ѝ Супер 7 в отделен пакет. 35% от събраните такси от пакета ще остават за телевизията, става ясно от съобщение от "Булсатком".

Днес в полунощ ТВ7 се закани да спре сигнала към кабелния оператор, ако няма споразумение. В новото предложение на "Булсатком" се изразява надежда, че сигналът на програмите няма да бъде преустановяван едностранно от която и да е от страните за времето на водене на преговорите.

Редактор: Ивайло Петров

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.