Disney пуска стрийминг платформа, с която ще конкурира Netflix

Disney пуска стрийминг платформа, с която ще конкурира Netflix

Компанията Walt Disney обяви цените на новата си стрийминг услуга, която ще се бори с доминацията на Netflix в сектора, пише AFP.

Тя ще се казва Disney+ и ще струва 7 долара на месец или 70 долара с годишен абонамент. Първо ще се предлага от 12 ноември в Съедиените щати, след това ще бъде разширена и в Европа.

Disney+ ще включва редица семейно ориентирани програми, производство на самата компания, но още каталога, който беше купен от 21st Century Fox на Рупърт Мърдок, което включва "Междузвездни войни", поредицата филми за супергерои от вселената на Marvel, телевизионната програма на гиганта ABC и канала National Geographic.

Компанията обяви, че вече има договори за разпространението на стрийминг услугата чрез конзоли за игри и други платформи, което ще позволи на клиентите да я гледат на телевизори, таблети или смартфони.

Борсови анализатори на Уолстрийт очакват Disney+ да събере много клиенти, като прогнозите им сочат 7.2 милиона абонати за 2020 г. и 13.7 милиона през 2021 г.

Disney се опитват да избегнат съдбата на мрежи като спортната ESPN, които не отчетоха колко бързо хората ще се откажат от кабелната телевизия и загубиха много клиенти.

Безспорният лидер в стрийминга Нетфликс започна да предлага услугата преди 12 години и вече има 139 милиона абонати по целия свят. До скоро Disney даваше на Netflix големи филмови продукции като "Черната пантера" и "Красавицата и звяра", след приключването на излъчванията им по кината. Но тази практика беше прекратена, защото Disney започва конкурентна на Netflix услуга.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.