Ето как да играете игри в Messenger

Ето как да играете игри в Messenger
Източник: iStock/Guliver

Потребителите на приложението Messenger на Facebook вече могат да играят и популярни игри чрез него. Това е още един опит на социалната мрежа да накара хората да прекарват повече време в нея.

Новата функция, която се нарича Instant Games, първоначално е пусната в 30 страни и включва 17 игри. Тя ще бъде достъпна с най-новата версия на операционните системи iOS и Android.

Как да използвате Instant Games? Не е необходимо да инсталирате допълнителен софтуер. Изтеглете последната версия на Messenger и ще видите икона с формата на геймърски контролер в чат прозореца. Кликването върху нея отваря списъка с игри. Сред тях личат добре познати имена като Pac-Man, Space Invaders, Words With Friends, Arkanoid, EverWing, Nex, Galaga и др.

Списъкът включва 17 имена, но с течение на времето техния брой ще се увеличава. Очаква се в следващите седмици Instant Games да е достъпна за всички потребители. Хората, с които комуникирате в чат прозореца, ще бъдат информирани за постиженията ви в игрите.

От полето за търсене на Messenger можете директно да откривате игрите, които ви трябват. Допълнителен раздел в социалната мрежа информира за заглавията, които играете най-често. Също така  позволява да ги стартирате, както и да предизвиквате приятелите си.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.