ФИНАНСИ НА ПРАКТИКА в работилниците на ЕXPO MoitePari 2019 този уикенд


ФИНАНСИ НА ПРАКТИКА в работилниците  на ЕXPO MoitePari 2019 този уикенд
Снимка: EXPO MoitePari

5280

Остават броени дни до провеждането на финансовия форум  EXPO MoitePari на 16 и 17 ноември в Новотел София. Последни дни и до затварянето на регистрацията и възможността да запазите своето място на участник в най-голямото събитие за лични финанси тази година. Уикендът, посветен на планирането на твоите финанси, ще бъде изпълнен както с множество лекции, така и с интересни работилници. Целта на организаторите е да помогнат на всеки участник да направи информиран избор за начините за управление на личните си средствата.

Освен богатата лекционна част на форума, която ще бъде представена от водещи експерти в областта на финансите, тази година за първи път ще се проведат и работилници, които ще дадат на участниците работещи практически решения на реални казуси.

Един от ключовите уъркшопове – „Изготвяне на личен/семеен финансов план“, ще представи на участниците ясни и приложими съвети за разумното разпределение на личните доходи. Коя е успешната формула на финансовото планиране и колко е важна личната дисциплина и целеполагането ще сподели Йордан Генов – водещ работилницата и финансов директор на MoitePari Consult. Друг акцент в практическата част на събитието ще разгледа връзката между риска, който можем да поемем, и доходността, която бихме могли да получим от своите инвестиции. В работилницата “Определяне на рисков профил и как да изградим личния си портфейл“, водена от  Георги Георгиев – портфейлен мениджър на Karoll Capital, всеки посетител ще може да разбере в кой от петте рискови профила попада и как да се възползва максимално от възможностите на капиталовите пазари.

Как да се ориентираме в многообразието от финансови инструменти и защо акциите са добър избор особено по време на икономически възход ще сподели главният инвестиционен консултант на “ЕЛАНА Трейдинг” Цветослав Цачев в своята работилница  “Как да избера своите печеливши акции”. Макар и всички финансови експерти да са единодушни, че колко по-рано започнем да спестяваме, толкова по-добри резултати ще постигнем, участниците ще могат  да помислят и над възможностите, които ще имат в пенсионна възраст. По време на работилницата „Колко трябва да спестя, за да се пенсионирам?“ присъстващите ще се потопят в конкретен житейски казус. Заедно с фасилитатора от The Business Institute Светлан Станоев ще анализират ситуацията и ще изведат възможно нейно решение, достигайки до важните изводи, свързани с дългосрочното планиране за пенсиониране. 

Интересът на аудиторията ще привлекат и две работилници, които ще засегнат темата за психологията на парите. Една от тях е „Богатство“ –мотивираща игра за богатството на въображението, езика и мисълта“, която ще бъде представена от Светослав Еленков, Progression.bg. Целта на този уъркшоп е всеки от участниците да насочи вниманието и енергията си към важните, но пренебрегвани аспекти от професионалната реализация на всеки човек. А именно към чертите на характера, към значението на езика, който използваме, и посланията, които отправяме. Финансите, инвестициите и кариерата са част от живота ни, която може да бъде успешна, ако е правилно балансирана. Любопитна тема, над която присъстващите ще могат да разсъждават, е влиянието на вредните навици върху личните средства. Водещият на работилницата “Как да използваме метанавиците, за да преодолеем вредните навици?” Иво Андреев ще сподели през призмата на личния си опит как изграждането на позитивни навици би могло да увеличи нашето благосъстояние.

Разнообразните работилници и лекции по време на форума заедно ще очертаят пътя за постигането на целта, към която EXPO MoitePari се стреми – изграждане и повишаване на финансовата култура.

Повече информация как да се включите в третото издание на EXPO MoitePari  можете да намерите на: https://expo.moitepari.bg/bg/#section-7 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички