Google знае къде сте по всяко време. Ето как да спрете това

Google знае къде сте по всяко време. Ето как да спрете това

Не можете да се скриете от Google. Ново проучване на Associated Press показа, че компанията не само събира множество различни данни за потребителите, а и следи местоположението им дори когато се изключили функциите, отговорни за това.

Серията от тестове на AP разкрива, че в сървърите на Google има информация за адреса на дома и офиса на потребителите, както и за най-често използваните от тях маршрути. За да има достъп до тези данни, компанията използва координатите в Google Maps, данни от заявките за търсене в браузъра и активността ни в другите приложения в смартфоните. Оказва се, че дори спирането на Location History не е достатъчно, за да прикрием къде се намираме

Единственото, което деактивирането на функцията прави, е да попречи на да Google да прибави визуална информация за местата, които посещаваме в своята Timeline база данни.

Ако искате да попречите напълно на компанията да следи движението ви, е необходимо да отворите меню Settings и да откриете "Web And App Activity" и да изключите този инструмент със слайдера до името му. По този начин алгоритмите на компанията автоматично ще загубят достъп до GPS координатите и респективно няма да "виждат" в реално време къде сте.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.