Huawei се готви за спад с до 60% на международните доставки

Huawei се готви за спад с до 60% на международните доставки
Източник: Getty Images/Guliver

Китайската технологична компания Huawei се готви за намаление с между 40 и 60% на доставките си на международния пазар след последните мерки на САЩ срещу нея. Това предаде Bloomberg.

Гигантът обмисля различни възможност, сред които изтегляне на модела Honor 20 от чуждестранния пазар. Очаква се устройството да започне да се продава в части на Европа от 21 юни, но ако продажбите са слаби, доставките може и да бъдат прекъснати.

За да компенсира спада в чужбина, Huawei се стреми да обхване до половината от пазара на смартфони в Китай през 2019-а година.

По-рано днес Reuters съобщи, че водещи американски доставчици на микрочипове за Huawei, включително Qualcomm и Intel, подлагат на предпазлив натиск правителството на САЩ, в опит да облекчат забраната за продажби на техни компоненти на китайския технологичен гигант

Припомняме, че американските власти наложиха забрана на доставчиците от САЩ да продават техни компоненти (чипове) на Huawei, защото това застрашава националната сигурност (презумцията им е, че Китай използва устройствата на Huawei за шпионаж).

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.