Индия нареди на хиляди полицаи да отслабнат, иначе ще бъдат уволнени

Индия нареди на хиляди полицаи да отслабнат, иначе ще бъдат уволнени
Източник: iStock/Guliver

Индийските власти наредиха на 14 000 полицаи да отслабнат, в противен случай ги грози уволнение.

Става дума за полицейски служители от щата Ларнатака. До крайната мярка се прибягва, след като статистиката показва, че от диабет и сърдечно-съдови заболявания умират повече полицаи, отколкото при пътни произшествия и престрелки, предава BBC.

Полицейското звено на щата наброява 14 000 служители, които се занимават с охраната на големи събития и се намесват при безредици.

Решението си за налагане на диета шефът на звеното взима, след като през последните 18 месеца заради заболявания, свързани с начина им на живот, умират повече от 100 полицаи.

За този период смъртта си намерили 153 служители на реда - 24 при катастрофи, 9 са убити, а останалите от заболявания на сърцето или диабет.

Полицаите, които се хранят предимно с пържен ориз, пият, пушат и не спортуват, ще бъдат сложени на диета от преките си началници. Освен това те ще трябва да правят упражнения и като цяло да променят начина си на живот.

За целта ще получат помощ, а властите вече организират занимания по йога, плуване и други спортове.

В Индия външният вид на полицаите има значение за заплащането им. Ако имат мустаци, например, получават по-висока заплата. В страната се смята, че окосмяването над горната устна придава мъжественост и суров вид, като мустакът е и съществена част от фолклора на страната.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.