IoT започва да се комерсиализира

IoT започва да се комерсиализира
Източник: iStock/Guliver

През 2018 г. започна комерсиализацията на Интернет на нещата (IoT). Всяка пета компания в света има някакъв проект в тази област. Това каза д-р Павлин Добрев, R&D мениджър в Bosch Software Innovations, пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Около 70% от компаниите смятат да развиват проекти в областта на цифровата трансформация”, посочи специалистът, като уточни, че бизнесът днес не се състои само в продажбата на услуги или стоки на клиента, а голяма част от него е виртуална.

Той коментира, че често при липса на магазини се получава много по-добър търговски обмен през виртуалното усещане за бизнеса.

“Изкуственият интелект наистина вече навлиза навсякъде в ежедневието ни. В момента държим телефони, които са по-мощни от супер компютрите преди няколко години. И технологии, като добавена реалност, разпознаване на образи, снимки с перфектно качество, навлизат "във всеки джоб", напомни д-р Добрев.

“Друга нова много интересна технология е т.нар. блокчейн. Тук не реферирам цифровите валути, а по-скоро технологията, която дава възможност за договори, от които не може да се избяга. По този начин могат да се изпълнят определени сценарии в областта на автомобилната промишленост – например километражът да се направи така, че изобщо да не може да бъде манипулиран", даде пример за практичното приложение на IoT експертът.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.