Леонардо ди Каприо също призова за спасяването на горите в Пирин

Леонардо ди Каприо също призова за спасяването на горите в Пирин
Източник: Getty Images/Guliver

Фондацията на световноизвестният актьор Леонардо ди Каприо също се включи в призивите за опазване на Национален парк "Пирин".

В Twitter организацията DiCaprio Foundation сподели кампанията за защита на Пирин, организирана от WWF. Тя има за цел да алармира премиера Бойко Борисов за опасностите от разширяването на ски зоната в Банско.

Припомняме, че към кампанията се присъедини и кинозвездата и вокалист на 30 seconds to mars Джаред Лето. Той се обърна директно към Борисов, като написа: „Бойко Борисов, моля защитете Национален парк „Пирин“ от отвратителната сеч и инфраструктурата за ски“.

Организацията на Лео днес също призовава за опазване на вековните български гори.

Казусът за съдбата на Пирин предизвика много дебати и протести. Природозащитници се изправиха срещу държавата и намеренията за промяна в концесионния договор на ски зона „Банско“.

Миналата седмица българското екоминистерство отложи решенията за промени в концесионния договор. Министърът на околната среда и водите Нено Димов все пак обеща, че промяна в контракта за развитие на ски зоната ще има, но на по-късен етап.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.