Мобилни приложения, които фотографите ще харесат


Мобилни приложения, които фотографите ще харесат
Снимка: iStock/Guliver

5161

Едно е да искате да добавите забавен ефект на селфито си, друго - да се стремите към професионални снимки с телефона. За щастие вече за всичко си има приложения. От MakeUseOf препоръчват на истинските фотографи да се възползвате от тези няколко:

1. Light Pollution Map

Фотографите, които обичат да снимат нощното небе, ще оценят това приложение. То ви позволява да намерите най-добрите места за наблюдение, където небето е ясно и „неопетнено“ от светлините на града. Също така ви позволява да добавите Aurora Layer, ако искате да заснемете Северното сияние. Има и други интересни функции.

2. PhotoPills

С него можете лесно да подравнявате снимките си със слънцето, луната или млечния път. Приложението ви позволява да изследвате техния път, така че да можете да бъдете на правилното място в точното време. Разполага и с 2D карти и с режим на увеличена реалност.

3. The Photographer’s Ephemeris

Подходящо за фотографите, които обичат да снимат навън. То изобразява обкръжението ви в 3D и ви помага да разберете как светлината ще падне или ще се отрази от определено място. Нещо повече, приложението може автоматично да открие местонахождението и височината на обекта, който искате да снимате.

4. Golden Hour One / PhotoTime

И двете приложения са предназначени да ви помогнат бързо да намерете най-доброто място и време за вашите фотографски сесии на открито. Освен това Golden Hour One предлага и прогнози за времето от гледна точка на фотографа. Това означава, че можете да разберете условията чрез описания като „Шанс за интересна снимка“.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички