Nintendo представи новата конзола Switch (Видео)

Nintendo представи новата конзола Switch (Видео)

Switch - новата игрова конзола на компанията Nintendo, бе представена официално. Продажбите ще започнат чак през март 2017 г., но това не пречи на вълнението на геймърите.

Основната цел на Switch е да направи класическите видеоигри мобилни. На пръв поглед конзолата прилича на таблет и тя действително може да се използва като такъв. Контролерите са безжични и могат да се закачат както за двете страни на таблета, така и за самостоятелна стойка. Могат да се използват и в ръцете без стойката.

Те дори могат да бъдат разделени и да се използват от двама души едновременно. Те могат заедно да играят в една игра. Освен това няколко Switch таблета могат да се свържат един с друг безжично и да позволят едновременна игра на няколко човека.

Switch ще идва и с докинг станция, която да седи в дома. Когато таблетът се постави на нея, той ще се зарежда и ще предава образа на телевизор. Играчът ще може да избира дали да използва малките контролери на Switch или класически гейминг контролер, който също може да стои в дома.

Все още не е ясно дали конзолата ще позволява гледане на филми. Не се знае и каква ще бъде цената ѝ.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.