Официално: Verizon придобива Yahoo

Официално: Verizon придобива Yahoo
Източник: Getty Images/Guliver

Интернет компанията Yahoo ще бъде продадена на американския телеком Verizon Communications за близо 5 млрд. долара. Слухове за сделката се чуха още тази сутрин, а вече има и официално потвърждение под формата на имейл на изпълнителният директор на Yahoo Мариса Майер, става ясно от публикация на BBC.

Yahoo ще бъде обединена с AOL - друг интернет гигант, загубил славата си и закупен от Verizon миналата година. Сделката обаче не включва ценните дялове на Yahoo в китайската компания Alibaba.

Спорно е доколко договорката е изгодна, като се има предвид, че през 2008 г. Microsoft предложи 44 млрд. долара за Yahoo. Но поне финансовите проблеми, тормозещи Майер и подчинените ѝ в последните години, ще бъдат разрешени. 

Самата Майер пише в имейла до служителите: "Yahoo е компания, която промени света и ще продължи да прави чрез комбинацията с Verizon и AOL." Тя няма намерение да напуска компанията и допълва, че за нея е важно да види преминаването към "следващата глава". 

От своя страна изпълнителният директор на AOL Тим Армстронг заяви, че сделката ще "отприщи потенциала на Yahoo" и "ще създаде ключов играч" на пазара на мобилните медии. Заедно двете фирми притежават над 25 марки, включително Yahoo Mail, Flicr, Tumblr (на Yahoo) и Huffington Post и TechCrunch (на AOL).

От Verizon също заявиха, че от сливането ще се роди успешна световна компания. 

Мариса Майер пое Yahoo през 2012 г., но не направи кой знае какво, за да върне компанията към славните дни и печалби. За второто тримесечие тази година са отчетени 440 млн. долара загуби.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.