Печалбата на Facebook продължава да расте при разочароващи данни за приходите и потребителите

Печалбата на Facebook продължава да расте при разочароващи данни за приходите и потребителите
Източник: Getty Images/Guliver

Компанията Facebook представи във вторник финансовите си резултати за последното тримесечие, според които печалбата ѝ е нараснала с 9% до 5,14 млрд. долара.

Приходите на водещата интернет социална мрежа за третата четвърт на 2018 година са достигнали 13,7 млрд. долара, което е ръст от 33% спрямо същия период на миналата година, предава AFP.

Броят на активните потребители обаче разочарова анализаторите. Към 30 септември 2,27 млрд. потребители използват Facebook всеки месец, което е повишение от 10%. Ежедневно в профила си влизат около 1,51 млрд. души.

Facebook е загубила един милион месечни потребители в Европа за второ поредно тримесечие. В същото време тя е спечелила един милион нови потребители в САЩ, след като броят им остана непроменен предишното тримесечие.

Компанията съобщи, че 2,6 млрд. потребители взаимодействат най-малко с едно нейно приложение на месец, което е ръст спрямо 2,5 млрд. потребители предходното тримесечие, когато публикува данните за първи път.

Увеличенията и на приходите, и на потребителите са по-слаби от очакванията, но това на печалбата пък надмина прогнозите. В момента Facebook се бори да възстанови доверието на потребителите след редица скандали с изтичане на лични данни.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.