Подобрете звука на смартфона си чрез тези 4 метода

Подобрете звука на смартфона си чрез тези 4 метода
Източник: iStock/Guliver

Не сте доволни от звука на своя смартфон? Има няколко неща, които сами можете да направите, за да го оптимизирате, пише TechRadar. Например:

1. Подобрете качеството на музикалното приложение.

Някои услуги по имат настройка по подразбиране за по-ниско качество, за да се използват по-малко мобилни данни.

Но ако не сте на ограничен план, можете да увеличите качеството на звука от менюто с настройки на приложението. Например в приложението Spotify, отидете в Settings > Music Quality и изберете ‘Very high’, което ще повиши качеството до 320kbit/s.

Потребителите на iPhone в Apple Music трябва да отидат в Settings > Music > Mobile Data и да се уверят, че плъзгача до High-Quality Streaming е в позиция „On“. Android потребителите ще трябва да се насочат към самото приложение и да отидат в Settings > Cellular Data и да поставят плъзгача до ‘High Quality on Cellular’ в позиция „On“.

Потребителите на Google Music трябва да отидат в менюто Settings в приложението, след което да превъртат надолу и да изберат „Quality on mobile network“ или „Mobile network stream quality“ и да го зададат на „Always High“.

2. Проверете калъфа.

Калъфът на вашия телефон може да заглушава високоговорителите му. За да разберете дали е така, направете тест. Пуснете песен и усилете звука, който трябва да се възпроизвежда от високоговорителите на телефона. Послушайте, махнете калъфа на телефона и вижте дали звукът е по-ясен. Ако е така, ще ви е необходим нов калъф. За предпочитане е да изберете такъв, който изобщо не покрива високоговорителя.

3. Купете преносим DAC.

Устройствата DAC (Digital-to-Analogue Converter) се предлагат в различни форми и размери, но всички те служат за подсилване на звука на телефона.

4. Изтеглете EQ приложение.

Не всички телефони или музикални приложения включват функция на еквалайзер, но е възможно да изтеглите отделно EQ приложение, което да ви свърши работа. Такива приложения са EQu и Equalizer+ за iPhone, и Music Volume EQ и Equalizer за Android.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.