Предстоят обновления във Firefox


Предстоят обновления във Firefox
Снимка:

2767

Mozilla публикува обновен план за привеждане на браузъра Firefox към многопроцесна архитектура, която ще подобри значително скоростта и сигурността на приложението.

При новата архитектура, обработката на съдържанието и на интерфейса ще бъдат разделени в различни процеси. Предварителните изпитания на мултипроцесния режим сред избрани потребители са преминали успешно. Ако не възникнат непредвидени проблеми, Mozilla ще активира режима за всички потребители с версия Firefox 51, която по план трябва да излезе на 24 януари.

Изключение ще бъде направено само за конфигурации, при които се срещат допълнения, отбелязани като несъвместими с многопроцесната архитектура, уточняват от разработчика на Firefox, цитирани от TechNews.

Версия Firefox 48 с многопроцесен режим беше предложена на 1% от потребителите (по-късно разширен до 50%), които не използват допълнения и инструменти за хора с ограничени възможности. С излизане на Firefox 49 тестването обхвана и потребители с ограничен списък от допълнения, проверени за съвместимост с многопроцесния режим.

Във Firefox 50 новият режим беше включен и за конфигурации, които използват всички проверени разширения. В очаквания Firefox 51 към белия списък на допълненията ще бъде приложен и черен списък с явно несъвместими разширения.

Многопроцесният режим подобрява сигурността, повишава отзивчивостта на интерфейса и забележимо ускорява работата на браузъра на многоядрени системи, благодарение на паралелното изпълнение на неблокиращи се една друга операции.

Тестовете на Mozilla с многоядрени системи показват увеличение на отзивчивостта на интерфейса с 400% и ускоряване на зареждането на уеб страници със 700%. Компанията продължава да развива възможностите на новия многопроцесeн режим.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички