Производството на iPhone 8 ще се забави


Производството на iPhone 8 ще се забави
Снимка: Getty Images

2228

Проблеми с производството на хардуерните компоненти за iPhone 8 ще променят плановете на Apple. Традиционно компанията представя новия си смартфон през септември и стартира продажбите му до края на същия месец. Според данните на 9to5mac обаче масовото производство на юбилейния iPhone няма да започне преди октомври, което означава забавяне от поне месец, спрямо досегашния бизнес модел на Apple.

Една от причините за ситуацията е новия OLED дисплей, с който ще работи iPhone 8. Компанията ще използва и нов 3D Touch модул, както и предна камера с добавена реалност в устройството, и се нуждае от повече време да произведе достатъчен брой от тези компоненти. Всички тези подобрения ще допринесат за забавянето на премиерата на дългоочакваното устройство. 

Според данните на анализаторите повечето от почитателите на марката ще изчакат премиерата на смартфона въпреки забавянето и няма да се ориентират към друг модел. Ситуацията е доказателство, че Apple са изправени пред много по-сериозна конкуренция на водещите производители с Аndroid през 2017 г., което също допринася за недостига на компоненти.

Има голяма вероятност компанията да представи няколко различни версии на iPhone, като само една от тях да има OLED дисплей и да дебютира на по-късен етап на пазара.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички