Промени при изтриването на профили във Facebook

Промени при изтриването на профили във Facebook
Източник: iStock/Guliver

Социалната мрежа Facebook въвежда промени при изтриването на профили.

Всеки потребител, който поиска профилът му да бъде изтрит от социалната мрежа, в момента разполага с 14 дни да промени решението си и да продължи да използва своя акаунт. Ако не го направи Facebook, ще изтрият всички му данни от своите сървъри.

Сега от мрежата планират да увеличат срока на 30 дни, съобщава digital.bg. В този период е необходимо потребителят да не влиза в профила си.

Добре е да се има предвид, че когато един профил се изтрие, компанията продължава да пази информация за него на сървърите си.

Чрез удължаването на срока за мислене Facebook се надява повече хора да се откажат от решението си и да продължат да използват социалната мрежа.

Миналата седмица бе разкрито, че сайтът е бил обект на мащабна хакерска атака, засегнала 50 млн. потребители по цял свят, включително България. Европейският регулатор започна разследване срещу Facebook и е възможно да наложи на компанията глоба от 1,63 млрд.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.