Руският патриарх: Зависимостта от технологиите ще доведе Антихриста

Руският патриарх: Зависимостта от технологиите ще доведе Антихриста
Източник: БГНЕС

Главата на руската православна църква партиарх Кирил заяви, че "зависимостта на хората от модерната технология" ще доведе Антихриста, предаде БГНЕС.

В интервю за руската държавна телевизия, патриарх Кирил обясни, че не се противопоставя напълно на модерните устройства, но въпреки това призова хората да се пазят от "робството на смартфона". Патриархът заяви, че събирането на данни за потребителите като "местоположение, интереси и страхове" ще направи възможно хората да бъдат контролирани от външни сили.

"Контролът от едно място е предвестник за идването на Антихриста", каза патриарх Кирил. "Антихристът е личност, която ще бъде лидер на глобалната световната мрежа, контролиращ цялата човешка раса. Затова самата структура е заплаха", допълни още той.

Кирил подчерта, че "ако не искаме да приближим Апокалипсиса, не трябва да има единен център за контрол и достъп".

"Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е - той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог, нито на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като "цигарения митрополит" на Русия. От 96-та година той има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари. Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата - пак безакцизно", заяви миналата година лидерът на НФСБ Валери Симеонов по адрес на Кирил. Всеизвестен факт за патриарха е, че е бил агент на КГБ.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.