Samsung представи официално смартуоча


Samsung представи официално смартуоча
Снимка:

25423

На Световното изложение за битова електроника в Берлин Samsung представи смартуоча – „умен” часовник, който показва доста повече от времето. Той е с цветен тъчскрийн екран, дава знак, когато телефонът на притежателя му звъни, може да се използва за гласова поща и да работи с приложения, предаде Би Би Си.

Новото устройство бе очаквано с нетърпение на пазара. С негoвото създаване Samsung успя да изпревари конкурентите си Microsoft, Apple и Google. Самата компания създател нарече смартуоча „модна икона”.

Някои анализатори обаче се съмняват дали фактът, че смартуочът е по-скоро аксесоар към други Galaxy Android устройства, няма да намали неговата привлекателност. Всъщност се оказва, че умният телефон ще може да работи само със смартфона Galaxy Note III, чиято премиера предстои. Не е ясно дали ще е съвместим с някои от по-старите продукти на компанията. Преди време Samsung обяви, че продажбите на продуктите му падат, затова инвеститорите все пак се надяват, че новото предложение ще се пласира добре и ще компенсира загубите.

Смартуочът има 1.6-инчов дисплей, 1.9 мегапикселова камера, високоговорител и микрофон, както и 4 GB памет и батерия, която не може да се вади. Устройството може да се свърже със смартфона и чрез него да се правят обаждания без телефонът да се вади от джоба. Умният часовник има 10 различни опции за това как да се показва часът. Той може да работи и с около 70 мобилни приложения. Сред тях са приложението на Evernote за водене на записки, мобилната услуга на eBay и няколко фитнес програми.

Смартоуочът ще бъде официално на пазара на 25 септември. Производителите от Samsung се надяват това да е следващият хит на пазара и през 2014 г. да продадат над 5 милиона бройки.

Конкурентите им от „Епъл” обаче няма да останат по-назад. Техният айуоч също ще бъде представен скоро, като се смята, че той ще може да прави връзка с Интернет.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички