Samsung спира да произвежда малки телевизори

Samsung спира да произвежда малки телевизори
Източник: Getty Images/Guliver

Водещият производител на телевизори - Samsung Electronics, планира да прекрати производството на малки модели и да се фокусира изключително върху премиум сегмента.

Samsung постепенно ще прекрати продажбите на телевизори с диагонал около 20-30 инча с резолюция HD и Full HD, съобщава корейското издание JoongAng Ilbo, позовавайки се на официални източници от компанията. Не се съобщава обаче в какви срокове ще стане това.

В близка перспектива Samsung ще намали обема на производството на малки телевизори, без да го прекрати напълно. Постепенно акцентът в асортимента на компанията ще се измества към големите модели с диагонал 60 и повече инча, с резолюция 4К, пише TechNews.

В същото време LG подобри позициите си при премиум телевизорите, като за една година делът й нарасна от 21,3% до 40,8%. И въпреки, че през второто тримесечие на 2017 г. делът на LG намаля до 33,5%, той е два пъти по-голям от дела на Samsung. В началото на следващата година се очаква Samsung да пусне 4К телевизори с дисплеи на LG.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.