Ще можем да публикуваме снимки и видеа в Google Earth

Ще можем да публикуваме снимки и видеа в Google Earth
Източник: iStock/Guliver

Alphabet - компанията-майка на Google - иска Google Earth да стане платформа с потребителско съдържание, в която хората да качват снимки, видеа и личните си истории.

Това обяви шефката на Google Earth Ребека Мур по време на събитие в Бразилия, посветено на проекта I’m Amazon by Google за тропическата гора в Амазония. Чрез триизмерни камери, сателитни снимки и текстове той разказва историята на няколко туземни племена и тяхната борба за оцеляване, съобщава Kaldata.

Там бе демонстрирана платформата Voyager, която позволява на потребителите да провеждат интерактивни екскурзии до екзотични дестинации през Google Earth и да разглеждат снимки и карти. Освен това, идеята е до една-две години обикновените потребители да могат да добавят собствено оригинално съдържание.

Четенето на мисли ще стане реалност до 10 години

Млада компания, основана от бивш служител на Facebook и Google, работи по амбициозен проект за умна шапка, способна...

„Историята на вашия любим преход в планината или на вашето семейство – всичко това може да намери място там", казва Мур.

„Google Earth е нашият дар за света. Google печели достатъчно от реклама и не е нужно да изкарваме пари от всичко с което се занимаваме“, допълни тя.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.