Siemens влага милиони в 3D принтиране

Siemens влага милиони в 3D принтиране
Източник: Getty Images/Guliver

Siemens ще инвестира 30 милиона евро в нова база за адитивно производство (познато и като 3D принтиране) на компанията Materials Solutions Ltd., която е част от германския концерн.

По план, предприятието в Уорчестър, Великобритания, трябва да заработи през септември тази година, като по този начин капацитетът на Materials Solutions Ltd. ще нарасне двойно, увеличавайки броя на машините за 3D принтиране до 50.

С отваряне на новото производствено звено, компанията ще открие и над 50 високотехнологични работни места. Тази мащабна инвестиция е част от плановете на Siemens да развива глобален бизнес в областта на адитивното производство за авио-, автомобилната и други индустрии.

Новата фабрика ще бъде изцяло оборудвана с решения на Siemens в областта на дигитализираното предприятие, както и продукти от портфолиото ѝ, включващо софтуерни системи и компоненти за автоматизация.

През 2016 г. Siemens придоби мажоритарен дял в Materials Solutions Ltd. Компанията е пионер в използването на технологията на селективното лазерно разтопяване (Selective Laser Melting) за производство на висококачествени метални части, с фокус върху високотемпературните сплави.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.