След харчовете на Черния петък - дарения на "щедрия" вторник

След харчовете на Черния петък - дарения на щедрия вторник
Източник: iStock/Guliver

„Щедрият вторник“ е нов празник на благотворителността и е в отговор на Черния петък. Това каза Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause, пред националното радио.

„Днес е ден, който отбелязва другата страна на монетата – за ресурсите, за парите, за нашето време, което можем да вложим в нещо по-добро и да го отпразнуваме. Най-отявлените оптимисти казват, че след като са платили по-евтино през "Черния петък" и сте спестили от отстъпки, може би е добре да ги вложите тези отстъпки в благотворителност“, заяви Баракова.

Повече от 100 държави отбелязват днешния „щедър вторник“. На днешния ден онлайн дарителските кампании са отворени и хората успяват да съберат милиони, които влагат за благотворителност.

„Така и в България днес се отварят двете платформи – DMS и BG, за добри каузи. Осем дарителски кампании се състезават за дарителски интерес. Вярваме, че и в България, макар и с по-бавни стъпки, се увеличава използването на технологиите и онлайн дарителството за подкрепа. Призоваваме хората да изберат добра кауза. Ако не намерите вашата кауза, просто я създайте вие“, разказа Баракова.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.