Според Ердоган турската икономика е "за пример" на света

Според Ердоган турската икономика е за пример на света
Източник: Getty images/Guliver

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви в сряда, че турската икономика е поставила глобален пример в последните 16 години. Това предава Anadolu Agency, цитирана от "Фокус".

Говорейки по време на ифтар в търговската камара в Анкара, Ердоган заяви: „Турция се превърна в световен модел, легенда в света със своето икономическо представяне в последните 16 години“.

По време на речта Ердоган обеща, че ще има нов и много по-силен подход към растежа на икономиката на Турция след президентските и парламентарни избори на 24 юни.

Той разкритикува рейтинг агенциите, заради направените твърдения относно турската икономиката, че „подсилват негативната атмосфера създадена срещу страната“, вместо да оценяват икономическото развитие.

Според Ердоган турската икономика няма никакви проблеми със своите приходи, разходи, заеми и дългове.

„Турция има по-добра картина, не само сравнена с развиващите се страни, но и сравнена с много развити страни“, заяви той.

„Преди 16 години турските граждани имаха 1/3 от дохода, сравнено с доходите на гражданите на европейските държави, докато сега турците имат 2/3 от приходите на европейските граждани. Нашата цел е да изравним и дори да надминем тази стойност до 2023 година“, завърши турският президент.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.