Странните хранителни навици на 6 известни милиардери

Странните хранителни навици на 6 известни милиардери
Източник: Getty Images

Само защото милиардерите имат парите да наемат лични готвачи и да консумират най-отбраните продукти, не означава, че хранят винаги здравословно. Те също имат своите особени привички, когато става въпрос за хранителни режими. От Business Insider ни запознават с някои от странностите им. 

Основателят на Microsoft Бил Гейтс например обожава чийзбургери - яде ги почти всеки обед, и диетична кола, от която пие по 3 или 4 чаши на ден. У дома съпругата му Мелинда се стреми да промотира по-полезни храни и напитки, но Бил определено си пада по фаст фууда.

Покойният Стив Джобс е минавал през различни периоди в храненето. Случвало се е например да избере една или две храни и да яде само в тях в продължение на няколко седмици (такива режими е имал с ябълки и моркови). Бил е и на диети от единствено плодове, зеленчуци и ядки.

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг не се вълнува много какво яде, защото не обича да затормозява ума си с дребни решения. Преди години обаче си беше поставил лично предизвикателство да яде месо само от животни, които е убил лично. В този си период е убивал и консумирал прасета, кози, пилета, омари.

Шефът на Twitter Джак Дорси всяка сутрин закусва с две сварени яйца със соев сос. Следвал е палео диетата, а напоследък се увлича от постенето за продължителни периоди от време. Казва, че понякога му се случва по цял ден да не слага залък в уста. 

Доста здравословен начин на живот води британският милиардер Ричард Брансън. Той залага на салати, мюсли и риба. Особеното при него е, че пие по цели 20 чаши чай на ден. "Не бих могъл да оцелея без чай "Английска закуска", споделя той.

Илън Мъск, изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, работи по 90 часа на седмица и няма възможност да се придържа към определена диета. Казвал е в интервюта, че закусва с шоколадови десерти (доста лош избор), а на обяд поглъща за секунди това, което му е оставила секретарката му. Малко повече внимание обръща на вечерята, като любими са му френската кухня и барбекютата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.