Тръмп Тауър - най-нежеланата луксозна сграда в Ню Йорк

Тръмп Тауър - най-нежеланата луксозна сграда в Ню Йорк
Източник: Getty Images/Guliver

36-годишната "Тръмп Тауър" не издържа проверката на времето и е обявена за една от "най-малко желаните" луксозни сгради в Манхатън, чийто жители биха предпочели да продават апартаментите си на загуба вместо да продължат да ги обитават.

Има ли това нещо общо с името? Очевидно има много общо, според информация на Bloomberg.

Сградата, определена от списание People като "несъизмеримо пищна" и гореща точка за забогателите от петрол араби и паралии европейци, като Ротшилд, се бори да задържи собствениците на имоти през последните години, въпреки че се намира в гъсто населен район на Манхатън в Ню Йорк.

Степента на заетост на кулата е спаднала от 99% на 83% само за седем години, което е два пъти по-високо от средния спад за Манхатън.

През годините „Тръмп Тауър“ е била предпочитано място от звезди от ранга на Джони Карсън, Стивън Спилбърг, Лиза Мари Пресли и дори Майкъл Джексън, но днес имотът се възприема преди всичко като мястото, където екипът на Тръмп се е срещнал с руската адвокатка Наталия Веселницкая по време на президентската кампания през 2016 г.

"Никой не иска да обитава тази сграда", казва Майкъл Склар, бивш собственик на апартамент. „Името на сградата се превърна в проблем.“

Bloomberg отбелязва, че няколко апартамента са продадени с повече от 20% загуба. Освен това през последните години на практика сградата не е ремонтирана.

Въпреки това, екипът на кампанията за 2020 г. наскоро е попълнил част от свободното пространство, като е похарчил близо 900 000 долара за наеми на помещения в „Тръмп Тауър“ през последните две години, според документи на Федералната избирателна комисия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.