Враждата между Google и Amazon ескалира

Враждата между Google и Amazon ескалира
Източник: Getty Images/Guliver

Лют спор се разгоря отново между Google и Amazon. От търсачката спряха достъпа до видео услугата YouTube на хардуерните продукти на Amazon, съобщи Reuters. Двата технологични гиганта все повече припокриват дейностите в своите бизнеси, което явно подклажда и напрежението помежду им.

В свое изявление Google казва: „Amazon не продава продукти на Google, като Chromecast и Google Home, не предлага своите (Prime) видеоклипове за потребители на Google Cast и през миналия месец спря продажбата на някои от последните продукти на Nest (която е дъщерна компания на гиганта).

"Като се има предвид тази липса на реципрочност, ние вече не подкрепяме YouTube за Echo Show и Fire TV", пояснява Google. „Надяваме се, че ще можем да постигнем споразумение за скорошно разрешаване на тези проблеми".

Отговор имаше и от Amazon, в което се казва, че „Google създава разочароващ прецедент, като селективно блокира достъпа на клиентите до отворен уебсайт".

Компанията заяви, че се надява да разреши проблема с Google възможно най-скоро, но клиентите можело да осъществяват достъп до YouTube на устройствата междувременно през интернет, а не чрез приложението.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.