Карта от чисто злато? Вече се предлага такава (ВИДЕО)

Карта от чисто злато? Вече се предлага такава (ВИДЕО)
Източник: Royal Mint

Привилегията да имат "златни" карти обикновено е запазена за най-богатите хора в света. Банките и финансовите компании предлагат това луксозно платежно средство на най-заможните си клиенти, за да им гарантират удобство и възможност да се разплащат по цял свят. "Златните" карти са белег на висок материален статус и обикновено не са достъпни за всички.

В унисон с тази тенденция Британският Кралски монетен двор произведе карта от чисто злато. Производителят на британските монети разработва картата в партньорство с Mastercard и технологичната компания за разплащания Accomplish Financial. Удоволствието да имате такава ще ви струва 18 750 британски паунда (21 335 евро).

Направена от 18-каратово злато, картата е предназначена за ценители на лукса, които искат да направят впечатление. Притежателите на луксозния продукт ще получат достъп до премиум акаунт, наречен Raris, без такси за транзакции и обмен на чужда валути, както и специални персонализирани услуги от Mastercard, съобщава CNBC.

Картата е създадена в отговор на нарастващите потребителски изисквания към уникални и луксозни разплащателни карти, твърдят от британския ѝ производител.

"Съвместно с Mastercard и Accomplish Financial, Raris – първата платежна карта, произведена от Кралския монетен двор – е комбинация от 1100-годишното майсторство в изработката на Кралския монетен двор и утрешната технология на разплащане", казва в изявление Ан Джесъп, изпълнителен директор на Кралския монетен двор.

Напоследък няколко технологични компании пуснаха премиум метални карти за своите клиенти. Финтех стартъпите Fintech N26 и Revolut предлагат дебитни карти от неръждаема стомана, а Apple пусна кредитна карта от титан.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.