Френският гигант Accor отваря 50 хотела в Румъния


Френският гигант Accor отваря 50 хотела в Румъния
Снимка: All.Accor.com

3998

Френската хотелиерска група Accor разкри плановете си да отвори до 50 хотела под няколко марки през следващите години в Румъния.

Компанията активно търси възможности на пазара и планира да открие 7 нови хотела в Румъния през тази година, се казва в прессъобщение, с което се обявява партньорство за нов хотел ibis близо до основното летище на Букурещ Анри Коанда.

"Accor има за цел през следващите години да консолидира мрежа от 45-50 хотела в Румъния под различни марки. Ние активно търсим възможности на пазара, така че да можем да предложим на собствениците и потенциалните инвеститори пълната ни подкрепа, инструментите, с които разполагаме, както и нашата дистрибуторска мрежа и опит", казва ръководителят на развитието на Accor за Източна Европа Франк Рьол, цитиран от SeeNews.

В края на юни френската компания подписа споразумение за управление с румънския строител на недвижими имоти Alexandra Residence Design за нов 144-стаен хотел ibis в Тунари, близо до международното летище в Букурещ Анри Коанда, където трябва да бъде изграден втори терминал.

Консултантската фирма Est Hospitality Consulting ще отговаря за оперативното управление на проекта до откриването, докато дизайнът е поверен на Cumulus Architecture.

Хотелът ibis Henri Coanda Airport Terminal 2 ще бъде част от мултифункционален комплекс, който ще включва СПА и уелнес център, както и пространство за събития от около 1000 кв.м. Комплексът се очаква да бъде пуснат в експлоатация в края на 2022 г.

Alexandra Residence Design е предприемач, собственост на бизнесмена Мариан Йон. Основната му инвестиция е жилищният комплекс "Александра Резидънс" в Тунари.

На 22 юни Accor и Dentotal Group откриха хотел ibis Styles в централната част на Букурещ след инвестиция от 10 млн. евро. В момента Accor управлява 6 хотела в Румъния под марките ibis, Mercure, Pullman и Novotel. Групата присъства и в България, като има 2 хотела у нас – Novotel Sofia и Ibis Sofia Airport.

Френската хотелиерска група притежава или управлява хотели, курорти и ваканционни имоти. Това е най-голямата компания за хотелиерство в Европа и шестата по големина в света. Accor работи в 100 страни с повече от 4800 хотели и 280 000 служители по цял свят.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички