НОИ вече с информационни брошури за е-услуги


НОИ вече с информационни брошури за е-услуги
Снимка:

628

Националният осигурителен институт (НОИ) публикува две информационни брошури за предоставяните към 1 юли 2013 година от института електронни услуги, съобщиха от НОИ.

От 4 юли 2013 година те са достъпни на сайта на НОИ /www.noi.bg/, в рубриката "За потребителя", раздел "Информационни материали". За улеснение на клиентите информацията е разделена в две брошури – едната е предназначена за осигурените лица, а другата – за работодателите и самоосигуряващите се. И в двете издания подробно са представени разработените и внедрените до момента електронни услуги.

Основна част от тях са справочните електронни услуги, които дават възможност на потребителите да получат необходимата им информация в реално време, без да се изисква непосредствен контакт с администрацията. Е-услугите са групирани според това към кого са ориентирани и как се осъществява защитата на тяхното ползване. Достъпът до предоставяната справочна информация се осъществява чрез използване на ЕГН и ПИК за осигурените лица и ЕИК /БУЛСТАТ/ и ИКО за осигурителите или чрез електронен подпис.

Друга част са административните електронни услуги. Чрез тях клиентите могат по електронен път да подават заявления за издаване от НОИ на осигурителна книжка или на удостоверения, необходими за представяне пред други държавни администрации. Подаването на заявленията се осъществява чрез електронен подпис или чрез използване на ЕГН и ПИК за осигурените лица и ЕИК /БУЛСТАТ/ и ИКО за осигурителите. С цел подобряване на взаимодействието с клиентите и засилване на обратната връзка с тях на интернет страницата на Националния осигурителен институт е публикувана анкета. Модулът позволява на лицата да отговарят последователно на зададените въпроси. Резултатите от допитването ще помогнат за по-добрата оценка на ефективността на предлаганите електронни услуги, както и кои са най-предпочитаните комуникационни канали за информиране на гражданите.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички