Как да изберете уеб хостинг за вашия сайт?


Как да изберете уеб хостинг за вашия сайт?
Снимка: Unsplash.com

1420

Уеб хостингът е важен за всеки един уебсайт. В тази връзка, ако за първи път ще се сблъсквате с услугата, то със сигурност имате много въпроси и най-вероятно не сте сигурни как да изберете подходяща хостинг компания.

И тъй като изборът на компания и план е важна стъпка, а услугите, които се предлагат, могат значително да се различават, то в тази статия ще се опитаме накратко да обясним какво е това хостинг и как да изберете правилната услуга според вашите нужди.

Защо уеб хостингът е важен?

Уеб хостингът е от съществено значение за вашия уебсайт, тъй като неговата цел е да ви предостави място, където да съхранявате всички файлове и данни, отнасящи се до вашия уебсайт. Нещо повече, благодарение на хостингът ще бъдат предоставени тези данни на потребителите, които посещават вашия сайт.

Информацията, която ще бъде съхранявана, може да включва HTML файлове, CSS файлове, изображения, видеа и други. Когато потребителите посещават вашия сайт, техният браузър ще използва цялата тази информация, така че да открие вашия хост и да получи достъп до съдържанието, намиращо се във вашия сайт. По този начин потребителите ще получат необходимата информация.

Наред с всичко това, уеб хостингът е ключов фактор от гледна точка на това дали вашия уебсайт стартира бързо, както и за целите на SEO оптимизацията и това как вашият сайт се класира и представя при търсене в търсачката.

На какво да обърнете внимание при избора на хостинг услуги?

Когато знаете защо е толкова важен уеб хостингът, остава да откриете подходящата компания и услуга за вас. А относно това на какво да обърнете внимание, споделяме малко по-долу.

Какви са нуждите на вашия уебсайт?

Това е един от първите въпроси, които трябва да си зададете и на които да можете да си отговорите. В тази връзка е важно да обърнете внимание на неща като сферата, в която е вашия бизнес и дали самата ниша е специфична.

Така, например, ако вашият уебсайт е електронна търговия, то може би трябва да се фокусирате до голяма степен върху сигурността. Някои компании за хостинг услуги могат да ви предложат персонализирани планове, насочени именно към сайтовете за електронна търговия.

Също така, важно място заема системата за управление на съдържанието. Един такъв пример е популярната WordPress платформа, която е сред най-предпочитаните от редица бизнеси.

Разберете до колко надежден е сървъра и неговата непрекъсната работа

Избирайки на коя фирма да се доверите, то е важно да проучите добре дадена хостинг услуга и това до колко сигурна и надеждна е тя. Непрекъснатата работа на сървъра е не по-малко важна, тъй като всичко това е свързано и с появата на вашия сайт онлайн, както и неговото представяне при търсене.

Обърнете внимание на това какви са опциите за надграждане на вашия план

Независимо дали решавате да започнете със споделен хостинг или персонализиран план, то е добре да сте запознати с опциите, които дадена компания ви предлага за надграждане на вашия план. Това е ключово при избора на хостинг услуги, тъй като нуждите на всеки бизнес и неговия сайт непрекъснато се изменят, а заедно с тях и вашия хостинг план.

Попитайте какъв ще бъде вашия контролен панел

Контролният панел е мястото, където всеки собственик на сайт може да го управлява. Въпреки, че на пръв поглед може да изглежда трудно, то не се тревожете, по-голямата част от хостинг компаниите се стремят да предоставят максимално лесен и удобен за използване панел, като в повечето случаи е cPanel.

Обърнете внимание на срока на договор и неговите условия

Ако вече сте се спрели на компания, предлагаща хостинг услуги, то ви препоръчваме да помислите относно срока на обвързване с договор. Много компании предлагат гъвкави решения, включително не само годишни, но и месечни планове.

Именно затова е важно да помислите какво е времето, за което сте готови да се обвържете с избраната от вас хостинг компания. А наред с това е препоръчително внимателно да прочетете всички условия, включени в договора и да задавате своите въпроси в случаите, когато не сте сигурни, че разбирате нещо по него.

Уверете се, че ще получите поддръжката, от която се нуждаете

И не на последно място е техническата поддръжка, която хостинг компанията предоставя, особено в случай, че все още нямате програмист и технически отдел като цяло. Много е важно поддръжката, която дадена фирма за хостинг услуги ви предоставя, тъй като никога не е изключено дали няма да се появи проблем, който да трябва да бъде отстранен.

В заключение ще кажем, че изборът на хостинг услуга изисква време и търпение и не бива по никакъв начин да се пренебрегва. Затова ви препоръчваме да направите детайлно проучване и да потърсите мнения на други клиенти за избраните от вас компании. Задавайте всички важни за вас въпроси и се доверете на компания, която изцяло успява да отговори на вашите нужди.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички