Български фирми ще участват в строителството на Московския метрополитен


Български фирми ще участват в строителството на Московския метрополитен
Снимка: Министерство на икономиката

2901

Икономическите отношения с Русия винаги са били на добро ниво, независимо от това, което се случва геополитически. Вярвам, че големите хоризонти тепърва предстоят. Това заяви заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на тържественото отбелязване на 30-та годишнина на Българо-руската търговско-промишлена палата (ТПП) в София.

По време на събитието вицепрезидентът на ТПП на Руската федерация Владимир Падалко посочи някои конкретни съвместни планове, реализацията на които предстои. Например, производство на руски трактори в България и участие на български фирми в строителството на Московския метрополитен. През 2019 г. се очаква делегация на руски фирми, заинтересовани да работят в България в областта на туризма. Руската страна ще вземе активно участие и в планирания за пролетта на 2019 г. форум за информационни технологии.

Според Манолев Русия има голямо доверие към палатата, а председателят ѝ Георги Минчев посочи, че основно дребни и средни по европейската класификация фирми са членове, които имат доказано присъствие на международния пазар и са намерили възможност да използват промените в България и Русия, като конкурентно стратегическо предимство. По този начин вече имаме все повече фирми, които създават нарастващи производствени възможности на територията на другата държава, заяви още Георги Минчев, уточнявайки, че става въпрос за 170 компании-членове. Той подчерта, че системата на търговските камари разполага с необходимите организационни и инфраструктурни възможности за съпровождане и осъществяване на бизнес както в България, така и в Русия.

Посланикът на Русия в България негово превъзходителство Анатолий Макаров отбеляза готовността на руския и българския бизнес за реализацията на преки взаимно изгодни договори, независимо от политическата и търговско-икономическата конюнктура.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79023
  • GBP
    1
    2.28966
  • JPY
    100
    1.20954
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички