Шефовете, които са харесвани от всички, притежават тези 4 черти

Шефовете, които са харесвани от всички, притежават тези 4 черти
Източник: iStock/Guliver

Приятната и спокойна атмосфера в офиса е ключова за успехите на всяка компания. Един от хората, които носят най-голяма отговорност за атмосферата, е - разбира се - шефът. Най-добрите бизнес лидери се стремят да направят така, че 80% от работата да бъде забавна и удовлетворяваща, а останалите 20% да бъдат под формата на здравословен стрес, който да поддържа мотивацията, пише Entrepreneur. Най-харесваните мениджъри знаят, че трябва да се стремят именно като това. А ето и кои са техните общи черти.

1. Те са практични

Добрите мениджъри разбират основните принципи на управление и използват широк набор от техники, за да посрещнат индивидуалните потребности и желания на всеки от членовете на своя екип. Те са изключително внимателни при вземането на решения и намирането на отговор на даден проблем.

Тези знаци сочат, че колегата ви е психопат

Думата психопат се повтаря в твърде много различни контексти, където трябва и където не трябва. Злодеи от филмите п...

2. Те са позитивни

Страхотните мениджъри са оптимисти. Те задават позитивен тон на работа и ежедневно поощряват сътрудничеството между своите служителите. От друга страна, дистанцираните и неотзивчиви мениджъри, създават предпоставка за непродуктивна работа. Успехът е по-труден за постигане, когато хората работят при неблагоприятни условия.

8 непоносими навика на работното място

След като вчера обърнахме внимание на грешките, които описват същността на бизнеса в България и без които този бизн...

3. Те обичат това, което правят

Харесваните мениджъри обичат своята работа. Именно тази любов ги кара постоянно да учат нови неща и да развиват своите уменията. Те инвестират своето време и ресурси в самоусъвършенстване и обучение. Когато един мениджър има подобна страст и отдаденост към работата, той заразява с ентусиазъм всички хора около себе си.

4. Те знаят как да мотивират

Най-добрите мениджъри имат способността да мотивират абсолютно всеки служител. Непрекъснато се питат как могат да повдигнат духа на своя екип. Развиват у служителите си чувство за връзка между тяхното щастие и професионалните им постижения. Тези мениджъри знаят, че за да вдъхновят членовете на своя екип, трябва да им покажат, че работата им е част от нещо по-голямо.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.