САЩ вкараха Huawei и още 70 фирми в "черен списък"

САЩ вкараха Huawei и още 70 фирми в черен списък
Източник: Getty Images/Guliver

Министерство на търговията в САЩ добави Huawei Technologies Co Ltd и 70 свъразани с него фирми към така наречения „черен списък“ - ход, който забранява на телекомуникационния гигант да купува части и компоненти от американски компании без одобрение от правителството на Щатите. Това предава Reuters, цитирана от "Фокус".

Американски служители заявиха пред Reuters, че решението би затруднило, ако не и да направи невъзможно, Huawei да продава някои продукти поради зависимостта си от доставчици от САЩ.

Съгласно заповедта, която ще влезе в сила през следващите дни, Huawei ще се нуждае от лиценз на американското правителство за закупуване на американски технологии. Huawei не e коментирала решението на американските власти.

Министърът на търговията Уилбър Рос заяви в изявление, че президентът Доналд Тръмп подкрепя решението, което ще "предотврати използването на американски технологии от чуждестранни предприятия по начин, който потенциално да подкопава американската национална сигурност или интересите на външната политика".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.