За кого са подходящи кредитите до 3 000 лв.


За кого са подходящи кредитите до 3 000 лв.
Снимка: iStock

2801

Кредитът е вид заем, при който финансова институция (банка или компания за бързи кредити) отпуска пари на физическо или юридическо лице, което възстановява взетата сума в бъдещ период.

Да се “живее на кредит” отдавна не е нещо негативно, а напротив - съвременен начин за управление на финансите. В света на бизнеса дори има максима, която гласи “Не можеш да се развиваш, ако не взимаш кредит”.

Как стои въпросът с кредитите в света на личните финанси?

Не много по-различно, отколкото в бизнеса - понякога имаме цели, мечти или нужди, които не можем да реализираме без помощта на институция като Easycredit.

Най-често в България се взимат ипотечни, потребителски и т.нар “заеми до заплата” - кредити до 3 хиляди лева, които помагат на хората да посрещнат ежедневните си нужди до следващия път, в който получат плащане.

За кого са подходящи тези кредити?

В случай на авария у дома

Ако се повреди уред, ако се спука тръба или съседът направи наводнение, няма как да се отлага ремонта до следващата заплата. Препоръчително е размерът на кредита да е точно колкото разхода, за да не натоварвате излишно бюджета си.

В случай на смяна на работа

Когато човек си сменя работата, често се оказва без заплата в продължение на повече от един месец - в едната фирма плащат на първо число, в новата фирма плащат в края на месеца и накрая се оказва, че човек работи непрекъснато, а два месеца няма нужните средства.

В този случай би било удобно да имате разписан семеен бюджет, за да се прецени лесно каква сума е необходима до следващата заплата.

Когато не можете да пестите

Има хора, които не могат да заделят пари на страна. Знаят, че трябва, иска им се, но така и не успяват да се дисциплинират и да не харчат цялата сума пари, с която разполагат. В същото време обаче тези хора са изключително изрядни в плащанията си, защото искат да знаят точно колко пари имат за харчене.

Такива хора трудно отделят пари за почивка например, защото харчат взетото за ежедневни покупки. За тях кредитите до 3 000 лв са единствения начин да сбъднат своя мечта като пътешествие например, кояти изисква малко повече пари накуп.

След края на пътешествието парите се връщат на точно определена дата и точна определена вноска.

Статията не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет следва да се консултирате със специалист.

Още от Кредити


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички