30-годишен предприемач купи най-скъпата къща в Сан Франциско

30-годишен предприемач купи най-скъпата къща в Сан Франциско
Източник: Getty Images/Guliver

Кайл Вог, съосновател на компаниите Twitch и Cruise Automation, вече е собственик на най-скъпия имот в Сан Франциско, съобщава Business Insider.

Той е купил къщата за 21,8 млн. долара, като така е осъществил най-крупната сделка с недвижимо имущество в града тази година. Първоначалната обявена цена е била 28 млн. долара, но постепенно е била ревизирана.

Вог е само на 30 години, но вече е изключително успешен предприемач. Той основава стартъпа Cruise Automation, създаващ технологии за автомобили, а през март тази година го продава на гиганта General Motors за 1 млрд. долара. Остава обаче изпълнителен директор на компанията си.

Американецът е и съосновател на услугата за видео стрийминг Twitch, която бе закупена от Amazon през 2014 г. за 970 млн. долара.

Вог е завършил Масачузетския технологичен институт и е наричан от мнозина „роботния гуру“ заради интереса му към роботиката.

Новият му дом е построен през 1901 г. На три етажа е, има седем спални и седем бани и се намира в един от най-престижните райони на Сан Франциско.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.