4 причини защо ви отнема толкова дълго, за да успеете

4 причини защо ви отнема толкова дълго, за да успеете
Източник: iStock/Guliver

Почти никой не е станал успешен за една нощ. Още повече, че всеки човек има различна дефиниция за успех. Само защото още не сте създали семейство или не сте получили повишението, което очаквате, не означава, че никога няма да го направите. Ако се чудите защо успехът все ви се изплъзва между пръстите, ето няколко идеи.

1. Не вършите нещата, които наистина си струват

Има само няколко неща, които наистина си струват в живота – здравето, семейството и щастието (като последната категория е много условна, а често е съвкупност от другите две). Всичко останало е „пълнеж”, който пак води до тези 3 неща. Затова винаги помнете приоритетите си и ако майка ви звъни няколко дни подред, може би е време да намерите време за нея.

2. Не сте се проваляли достатъчно

Провалът е важна стъпка към успеха. Всеки, който не е успял, вероятно не се е провалил достатъчно. Докато седите спокойно в зоната си на комфорт, други предизвикват себе си с последователни неуспехи, научавайки нови неща. Защото само когато не успеете, можете да извлечете урок за себе си.

3. Няма преки пътища

През 1919г. Уолт Дисни се премества в Канзас Сити, за да продължи кариерата си като вестникар. Той е уволнен, защото неговият редактор смята, че„ му липсва въображение и няма добри идеи “. По-късно Уолт сключва сделка с местен театър, за да прегледа неговите карикатури. Въпреки че добива популярност, само 3 години по-късно бил принуден да обяви банкрут. Въпреки това, не се отказал. Макар да му били нужни почти 20 години, за да успее, през декември 1937г. Уолт Дисни пуска „Снежанка и седемте джуджета”, което му носи 1,5 милиона долара и общо осем Оскара.

4. Страх ви е от провал

Неуспехът е плашещ, да. Мисълта, че можете да загубите спестяванията си, инвестирайки в нещо несигурно, е още по-страшна. И тъй като сте толкова ужасени от евентуалния провал, в действителност не се опитвате да успеете. Повечето хора искат успех, но без рискове и жертви. Повечето хора смятат, че загубите са по-болезнени, отколкото евентуалните печалби биха донесли щастие.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.