4 страхотни трика в Instagram Stories

4 страхотни трика в Instagram Stories
Източник: Getty Images/Guliver

Повечето потребители на Instagram харесват и ползват функцията Stories, която им позволява да качват временни снимки и да ги "украсяват" с различни стикери, текстове или други допълнения. Компанията непрекъснато усъвършенства опциите, пише Mashable.

Ето и няколко полезни трика за Instagram Stories, които не всички знаят.

Как да създадете цветен текст в Stories?

Знаете ли, че можете да акцентирате вашите истории с текст оцветен в цветовете на дъгата? За целта въведете съобщението си, като използвате инструмента за текст. След това подчертайте частта от текста, която искате да оцветите. Сега ще трябва да използвате двата си пръста, единият плъзгайте по текста, а с другия избирайте цвят от диапазона цветове в долната част на екрана. Трябва да видите, че цветовете на буквите ви започват да се променят, докато се движите.

Как да добавите сянка към текста?

Напишете желания от вас текст, след което го копирайте и поставете в различно текстово поле, като се уверите, че той е с размерите на оригинала. Сега затъмнете копирания текст до сиво и го поставете зад оригиналния текст.

Как да направите цветен фон?

Вземете произволна снимка, кликнете върху инструмента за молив и изберете цвят. След това продължително натискайте снимката и гледайте как тя се превръща в цветна. Можете дори да персонализирате цвета на фона си чрез дълго натискане върху цвят, за да изведете цветната карта.

Как да заглушите истории в Instagram и/или да скриете вашите истории?

Имате приятел, който публикува твърде много истории? Тогава ги заглушете. За целта задръжте пръст върху иконата на кръг в менюто Stories и кликнете върху „mute“. Можете също така да скриете историите си от определени хора. Първо, кликнете върху потребителския си профил, натиснете иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл, след което изберете раздела „Story Settings” под „Account”. В горната част на този екран въведете потребителското име на човека, от когото се опитвате да скриете историята си.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.