8 мръсни тайни на веригите за бързо хранене

8 мръсни тайни на веригите за бързо хранене
Източник: iStock/Guliver

Бързата храна трайно навлезе в живота ни. Макар да знаем, че е нездравословна, пак сме изкушени от вкуса ѝ. Веригите обаче не ви казват всичко за начина, по който приготвят предлаганите продукти. Ето кои са добре пазените им тайни.

1. Месото за бургерите се подлага на дълбоко замразяване, преди да стигне до ресторанта.

2. Самата храна предполага да бъде изядена бързо. Според някои изследвания, на хората им отнема 12 -15 движения на челюстта да сдъвчат бързите храни.

3. Не е случайно, че логата и кутиите на повечето вериги са в червено и жълто. Доказано е, че тези цветове създават подсъзнателно желание за хранене.

4. Персоналът е инструктиран да не използва думата „не“ при общуване с клиенти.

5. Голяма напитка = средна напитка. Количеството течност в голямата напитка често е същото, просто се слага повече лед, за да се увеличи общият обем.

6. Салатите там не са особено здравословни. Причината е, че зеленчуците се обработват с добавката Е1520, за да изглеждат свежи по-дълго.

7. Яйцата... не са точно яйца. В някои сандвичи, в които се твърди, че има яйце, всъщност се използва яйчена смес, натъпкана с консерванти.

8. Храните имат доста кратък срок на годност. След около 20-ина минути бургерът например вече не е в най-доброто си състояние.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.