Борисов обещал две места на СДС в листата за Европарламента

Борисов обещал две места на СДС в листата за Европарламента
Източник: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е обещал две сигурни места на СДС в предстоящия Европейски парламент. Това стана ясно по време на среща в централата на ГЕРБ на ръководствата на двете партии, предаде БГНЕС.

Председателите на двете политически сили Цветан Цветанов и Румен Христов определиха срещата като опознавателна. Следващата седмица предстои нова среща, на която ще бъдат изчистени всички възникнали днес въпроси.

„Това, което съм се разбрал с Цветанов, е да им се даде избираемо място. Сигурно избираемо място да има в листата“, каза министър-председателят Бойко Борисо след срещата.

Той се надява и други политически сили да се присъединят към коалицията, за да можем да защитаваме редица важни за българското общество въпроси, като „пакета мобилност“. В края на срещата премиерът заяви, че има прекалено много задачи като премиер, затова няма време да се занимава с коалиционни разговори и затова разчита на експертния потенциал на ръководствата на двете партии.

Официалното представяне на листата ще бъде на 31 март.

Миналата седмица председателят на ЕНП Жозеф Дол призова двете партии-членки на европейската десница да излязат в общ фронт на евровота.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.