Борисов: Засега няма да гоним руски дипломати заради случая "Скрипал"

Борисов: Засега няма да гоним руски дипломати заради случая Скрипал
Източник: БГНЕС

Оставаме на ниво реакция от Европейския съвет (бел. ред. - Съветът каза, че "най-вероятно" зад нападението срещу Сергей Скрипал стои Русия и реши да отзове посланика на ЕС в Русия Маркус Едерер). Засега няма да гоним руски дипломати - очакваме допълнителни факти от разследването в Солсбъри. Това заяви премиерът Бойко Борисов след днешното заседание на Съвета по сигурност към Министерския съвет.

Борисов направи съвсем кратко изявление след като беше проведена консултация с посланика ни в Русия Бойко Коцев, който се върна специално от Москва, след като беше отзован за консултацията.

Според премиера, в момента има особено голяма нестабилност на Балканите, като той изброи напрежението между Сърбия и Косово - заради случилото се в Косовска Митровица, където беше арестуван и после експулсиран ръководителя на канцеларията за Косово и Метохия при сръбското правителство Марко Джурич, както и заради напрежението между Гърция и Турция, което се увеличи след като турски бойни самолети стигнаха чак до Атина. Борисов посочи като точка на напрежение и Украйна, заради Крим, без да влиза в обяснения защо сега там има напрежение.

Какви бяха реакциите в парламента на думите на Борисов прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.