Българи създадоха най-тихата Tesla в света

Българи създадоха най-тихата Tesla в света
Източник: Vilner

Българското тунинг-ателие Vilner представи своя последен проект за 2016 г. Специалистите преработиха електрическия кросовър Tesla Model X P90D, като го превърнаха в "автомобила на Tesla с най-тиха кабина в света".

Според експертите от фирмата, изпълнението на задачата е било много трудно, тъй като клиентът на колата отлично е запознат колко безшумни са американските машини. Самият той има 2 други автомобила Tesla в своя гараж, съобщава Actualno.com.

Работата е стартирала с пълна преработка на салона, което е показало, че кросовърът е отлично защитен от външни звукове още в заводското си изпълнение. Все пак във Vilner са намери някои "слаби места" и съответно са подобрили звукоизолацията в най-важните зони на електрическия модел. По желание на клиента салонът изглежда наелектризиран, като върху черните кожени елементи са добавени елементи в зелено. Този цвят се наблюдава и в предпазните колани, а също така и в стелките.

Екстериорът на машината почти не е преработван, но все пак експертите от тунинг-студиото са добавили елементи от карбон. Сред тях са предната и задната брони с фирменото лого на Tesla, а също така и корпусите на външните оглеала.

Технически кросовърът не е променян. Модификацията Tesla Model X P90D е оборудвана с 2 електромотора - с 259 к.с. на предната ос и с 503 к.с. на задната. Като опция за модела е включен режим Ludicrous Mode, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди. Максималната скорост на кросовъра е ограничена на 250 кч/ч.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.