ДПС предрича, че догодина 3 пъти ще има избори

ДПС предрича, че догодина 3 пъти ще има избори
Източник: БГНЕС

Догодина ще има избори 3 пъти, прогнозира зам.-председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев от ДПС. Според него предсрочният парламентарен вот е неизбежен.

Оставката на Валери е победа на гражданското общество, каза Цонев пред bTV. По думите му обаче за ДПС тя не решава проблема, правителството генерира само нестабилност и трябва да си ходи.

Дайте друг критерий как да се променят заплатите на депутатите, нямам нищо против. ДПС е против замразяването на възнагражденията, предложено от БСП. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Цонев обяви предложението на БСП за „популистко”. Еми добре тогава, да не получаваме никакви пари – ние разчитаме на тях, добави депутатът. На предложението, че може депутатите да получават пари от партиите си, но това не било общоевропейска критерия.

Народният представител се обяви и против това партийните субсидии да станат 1 лев на глас, защото така щяло партиите да отидат при сенчестия бизнес – теза, която и премиерът Бойко Борисов оповести пред Слави Трифонов.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.