Депутатите отхвърлиха предложението неусвоените субсидии да се връщат на държавния бюджет

Депутатите отхвърлиха предложението неусвоените субсидии да се връщат на държавния бюджет
Източник: БГНЕС

Народното събрание отхвърли предложението на БСП неусвоените до 3 юни 2019 г. партийни субсидии да се върнат на държавния бюджет.

Предложението беше направено от лидера на БСП Корнелия и група народни представители между двете четения на Закона за държавния бюджет. „За“ него гласуваха 67 народни представители, „против“ - 95 и „въздържали се“ - 8, с което той бе отхвърлен.

„Можем да продължим да се замеряме с различни факти от отчетите, които партиите публично оповестяват и които са на разположение на цялото общество, които са депозирани в сметната палата и по които Сметната палата е направила проверка за тяхното законосъобразно изразходване. Искам твърдо да кажа, че ПП ГЕРБ няма нито една забележка за това, че изразходва незаконосъобразно своите пари". Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на бюджетна комисия Менда Стоянова във връзка с предложението на БСП.

"Само че освен законосъобразно използване на парите има разумно използване на парите по стопански начин, от стопани на тези пари, мислейки не само за днешния ден, но и за бъдещето, съобразно неговата концепция.

Понеже ГЕРБ е разходвал парите си разумно и понеже ГЕРБ е спазил закона за политическите партии, който го задължава да държи парите си в банки, за разлика от някои други, които имат милиони по касите си, затова сега БСП се вглежда в нашите пари и по стар комунистически обичай обича да експроприира парите на другите“, каза още Стоянова.

Тя охарактеризира дебата, който колегите ѝ от ляво водят до момента с думите на героя на Дани Де Вито от филма „Парите на другите“: „Има едно нещо, което харесвам повече от парите и това са парите на другите“.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.